Marketing

Linkbuilding, wat is dat nou eigenlijk?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie, ook wel Search Engine Optimization genoemd (kortweg SEO). Linkbuilding zet zich in op het verkrijgen van links van andere websites naar jouw eigen website, met als doel het verbeteren van de zichtbaarheid van je website in zoekmachines zoals Google en Bing. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer verkeer op je website, met hogere verkoopcijfers tot gevolg. Maar wat zijn de belangrijkste voordelen van linkbuilding en hoe kun je ermee aan de slag? In dit artikel gaan we er dieper op in.

Autoriteit

Linkbuilding helpt bij het verbeteren van de autoriteit van je website. Met de autoriteit van je website wordt bedoeld in hoeverre de zoekmachine denkt dat jouw webpagina relevant en interessant voor bezoekers is. Linkbuilding verbetert de autoriteit doordat zoekmachines links zien als aanbevelingen van andere websites. Hoe meer relevante links je hebt van andere websites, hoe meer autoriteit je website krijgt. Dit kan leiden tot een hogere ranking in de zoekresultaten en dus meer organisch verkeer naar je website. Daarnaast kan linkbuilding helpen bij het verbeteren van de zichtbaarheid van je website in zoekmachines. Dit komt doordat zoekmachines links gebruiken om de relevantie en kwaliteit van een website te beoordelen. Hoe meer relevante en kwalitatieve links je hebt, hoe hoger je website zal scoren in zoekresultaten. Dit kan op zijn beurt leiden tot meer clicks en dus meer verkeer naar je website.

Aan de slag

hoe kun je aan de slag met linkbuilding? Ten eerste is het belangrijk om te onthouden dat linkbuilding een langdurig proces is en dat je niet overhaast te werk moet gaan. Het is beter om te focussen op het verkrijgen van kwalitatieve links van relevante websites dan op het verzamelen van zoveel mogelijk links van willekeurige websites. Een goede manier om te beginnen met linkbuilding is door te kijken naar de websites van je concurrenten en te onderzoeken waar zij hun links vandaan halen. Vervolgens kun je proberen om ook links te verkrijgen van deze websites. Een andere strategie is om gastblogs te schrijven voor relevante websites en hierin links op te nemen naar je eigen website. Je kan er ook voor kiezen om de SEO en linkbuidling uit te besteden. Je kan lokaal zoeken, bijvoorbeeld naar een seo bureau in de omgeving van rotterdam of een ander gespecialiseerd bedrijf. Blauwe Monsters als linkbuilding specialist heeft bijvoorbeeld veel ervaring met het verkrijgen van goede backlinks.