Algemeen

Binnenkort een Black Tie evenement? Zo ga je goed voorbereid op pad!

Een 'black tie' evenement is een formele gelegenheid waarbij de dresscode vereist dat de gasten gekleed zijn in een specifieke outfit. Dit soort evenementen zijn vaak bedoeld voor feestelijke aangelegenheden, zoals gala's, huwelijken, benefietavonden, premières en andere belangrijke gebeurtenissen.

Smoking

Als man zijnde moet je je houden aan bepaalde richtlijnen om de dresscode van black tie te respecteren. Dit houdt in dat je een smoking draagt. Een smoking bestaat uit een jasje, broek, een smoking overhemd, een vlinderdas en zwarte lakschoenen.

Jasje

Het jasje is traditioneel van zwarte kleur en heeft een glanzende afwerking. Het heeft meestal een enkele rij knopen en de revers zijn van zijde gemaakt. Het jasje moet getailleerd zijn om de vorm van het lichaam te volgen en een slanke uitstraling te geven.

Broek

De broek van de smoking is ook zwart en heeft een glanzende afwerking. De broek heeft geen omslagen en geen riemlussen. In plaats daarvan worden de broeken vastgemaakt met behulp van de traditionele 'sokophouders' die aan de binnenkant van de broek zitten.

Overhemd

Het overhemd moet wit zijn en een klassieke 'wingtip' kraag hebben. De mouwen hebben dubbele manchetten, die vastgemaakt worden met manchetknopen. De knopen van het overhemd zijn meestal bedekt met een blinde knoopsluiting.

Vlinderdas

Een zwarte vlinderdas is essentieel voor een black tie outfit. Het is belangrijk dat de das strik wordt geknoopt, en niet voorgestrikt is, om de klassieke uitstraling van de outfit te behouden. De vlinderdas moet de juiste maat hebben, niet te groot of te klein.

Lakschoenen

Ten slotte, de lakschoenen van de smoking moeten van glad leer zijn en hebben een puntige neus. Het is belangrijk dat de schoenen goed gepoetst zijn en in goede staat verkeren, om een professionele en elegante uitstraling te geven.

Comfort en stijl

Als man zijnde is het belangrijk om een black tie evenement serieus te nemen en respect te hebben voor de dresscode. Het dragen van de juiste outfit draagt bij aan de sfeer en het succes van het evenement. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het comfort tijdens het dragen van deze outfit. Het kiezen van de juiste pasvorm en materialen kan ervoor zorgen dat de outfit niet alleen er goed uitziet, maar ook comfortabel zit.

Al met al is het dragen van een smoking een geweldige manier om de traditionele black tie dresscode te respecteren. Het is een elegante en stijlvolle outfit die perfect is voor formele gelegenheden. Door het volgen van de bovengenoemde richtlijnen zul je er gegarandeerd op je best uitzien en een geweldige indruk achterlaten op de gasten en de organisatoren van het evenement.