Auto Financieel

Wil jij een nieuwe auto?

Laat me raden; jij wil een nieuwe auto kopen, maar weet niet zo goed waar je moet beginnen. Of het nu een nieuwe bedrijfswagen van Dutchvans, een busje van daily bus of een gezinsauto (óf iets daartussenin) bedraagt, je bent hier aan het juiste adres. Laten we kijken naar alle tips en trucs om ervoor te zorgen dat jij de beste auto voor jou aanschaft. Het is tenslotte een belangrijke uitgave, en eentje die je niet zonder overweging en overtuiging moet maken. Laten we er snel naar kijken!

 

Wensen vervullen 

 

Het maken van een grote uitgave, zeker bij een gebruiksvoorwerp als een motorvoertuig, gaat in eerste instantie om wensen vervullen. Stel jezelf dus de vraag: welke behoefte heb ik bij een auto? Bij een bedrijfswagen moet er bijvoorbeeld genoeg ruimte zijn om goederen in te kunnen vervoeren en aan de buitenkant eventueel genoeg oppervlak voor een advertentie. Maar denk ook eens aan iemand die ecovriendelijk naar hun werk wil, en ook nog een beetje wil kunnen showen met hun auto; die persoon heeft weer een hele andere auto nodig dan iemand die hun vier gezinsleden en twee honden naar werk, school en opvang moet brengen, hopelijk respectievelijk. Dat zijn drie hele verschillende mensen; drie hele verschillende behoeftes; drie hele verschillende auto’s. Behoeftes vervullen is dus het eerste criterium voor de selectie van een nieuwe auto. Maar er komt nóg iets heel belangrijks bij kijken. 

 

Leren en budgetteren

 

De financiële overweging bij een auto kan nogal overweldigend zijn. Het kopen van een nieuwe of tweedehandsauto, afhankelijk van je budget, is namelijk geen eenmalige uitgave, maar een serie aan investeringen waar je alsmaar voorbereid voor klaar moet staan. Denk aan kosten die van tevoren in te schatten zijn, zoals routine reparaties, brandstof, belastingen en schoonmaak, maar ook aan dingen die in het moment gebeuren en waar je geen controle over hebt, zoals grotere reparaties. Allerlei dingen waar je rekening mee moet kunnen houden en dus ook genoeg ruimte voor over moet houden in je budget. Schroom ook niet om financieel advies te vragen aan vrienden, familie of professionele adviseurs. 

 

Voordat je dus een auto koopt, van een Dutchvans tot een daily bus, is het goed om over alles twee keer na te denken. Waar je behoeftes liggen en hoe je je budget wil en kan managen. Als je dat doet, komt die nieuwe auto er zeker, en ook nog eens verantwoord.